Haberler

HaberlerTRAC Genel Merkezden Haberler   
.

17 AĞUSTOS DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜNDE

      Ülkemiz nüfusunun en yoğun bir yöresinde meydana gelen ve büyük acılara neden olan bu felaketin yıldönümünde bu felakette yitirdiğimiz vatandaşlarımızı Rahmetle anar, bu felaket sonrasında verdikleri cansiperane hizmetle can kurtarılmasına büyük katkıda bulunan ve 10 gün süreli gönüllü mesailerinde içme suyu lojistiği, ilaç lojistiği ve birçok başka sorunun çözümü için gerekli haberleşmeyi sağlayan değerli üyelerimize şükranlarımızı tekrar sunarız.

 

 

  

TRAC GENEL MERKEZİ

...


Gönderen Yönetim, Cuma, 16 Ağustos 2013 21:55, Yorumlar(0), Hepsini Oku
TC1919ATA

TC1919ATA Bu yıl da havada

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır:“Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”

Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ve “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini anlayabilmek için Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 tarihleri arasında gerçekleştirdiği İstanbul-Samsun yolculuğunu hatırlamamız gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki önemli olaylardan biri Atatürk’ün Samsun’a ayak basışıdır. Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun’a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtı. Dolayısıyla Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 İstanbul’dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler.

Samsunlu amatörler olarak bizler; (TA2IK-TA6P-TA6U--TA6MD-TA6RM-TA7AO) Bu günü hatırlatmak amacı ile her yıl 18-19-20 Mayıs günlerinde havada olmaktayız.Tüm bandlarda her modda çalışılacaktır


Bu vesile ile tüm amatör arkadaşlarımızdan her yıl olduğu gibi bu yılda da desteklerini bekler, herkese selam ve saygılarımızı sunarız..

 
  TC1919ATA GURUP ADINA
  A.KADİR SAĞLAM  TA2IK

...


Gönderen TA7OM, Pazar, 13 May 2012 00:35, Yorumlar(0), Hepsini Oku
50. YIL


TRAC

Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti 50. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor


     2012 Yılı, TRAC 'ın 50. Kuruluş yıldönümüdür. Bu çerçevede bir takım kutlama ve çalışma takvimi belirlenmiştir. Çalışmaların uluslararası camiaya tanıtımı ve kutlanması amacıyla gerek kurumsal çapta, gerekse üyelerimizin istekleri halinde bireysel istasyonlar ile katılabilecekleri bir program tasarlanmıştır. Şubelerin çalışma takvimi aşağıda belirtilmiş olup bu program çerçevesinde 50. YIL AWARD verilecektir.

    

     Çalışma ile ilgili ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz.


     Derneğimizin 50. Yılı Kutlu Olsun!

...


Gönderen TA7OM, Pazartesi, 20 Şubat 2012 13:34, Yorumlar(0), Hepsini Oku
.

TRAC GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI


           TRAC Genel Merkez Olağan Genel Kurulu, 20 Kasım 2011 günü Ankara’da PTT Ahlatlıbel Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilmişti.Oluşan yeni kurullar aralarında görev bölümü yaparak 2011-2014 dönemi için çalışmalarına başlamışlardır.Oluşan diğer kurulları ve seçilen tüm üyelerimizi görmek için Web sahifemizin TRAC   ana menüsü altında  Genel Merkez 2011-2014 Yönetim Kurulu  şeklindeki alt menü seçeneğine bakabilirsiniz.Tüm kurullarımız incelendiğinde Genel Başkanımızın 2011 yılı Genel Kurul değerlendirmesi başlıklı makalesinde bahsettiği;

       Bugüne dek İstanbul odaklı bir yönetim yapısı mevcutken bu defa Anadolu ağırlıklı bir yönetim yapısına geçilmiştir. Başka bir deyimle, tüm örgütün ve ülkenin temsili anlamında önemli bir aşamaya girilmiştir. Esasen, derneğimiz bu toplantı ile özüne dönmüştür.Şeklindeki tespitinin doğruluğu görülecektir.

       Kurullara  seçilen tüm üyelerimize başarı dileklerimizle.


Genel Merkez Yönetim Kurulu (2011-2014);


1    GENEL BAŞKAN            AZİZ ŞASA                TA1E       İSTANBUL
2    GNL.BŞK.YARDIMCISI    A.KADİR SAĞLAM        TA2IK      KADIKÖY
3    GNL.BŞK.YARDIMCISI    HÜSEYİN M.ODABAŞ    TA1DF     İSTANBUL
4    GNL.BŞK.YARDIMCISI    HÜDAVERDİ GÜNEŞ      TA7OM    TRABZON
5    GNL.BŞK.YARDIMCISI    HÜSEYİN TANKIZ        TA3CE     M.KEMALPAŞA
6    GENEL SEKRETER         MUHSİN BOZKURT       TA4E       ANTALYA
7    GENEL SAYMAN           ATİLA BAŞKOÇAK        TA1DX     İSTANBUL
8    ÜYE                          MEHMET TURALIOĞLU  TA2NW     SAKARYA
9    ÜYE                          ERCAN SÜZER            TA2EV      ANKARA
10    ÜYE                        MEHMET KAYA            TA3EV     MANİSA
11    ÜYE                        EFE ÖZÇAĞLAR           TA2AEO    BOLU
12    ÜYE                        SITKI ATASOY            TA4ATA    ANTALYA
13    ÜYE                        MEHMET KOÇAK          TA5AZ     KONYA
14    ÜYE                        CENGİZ DEMİR            TB6BCD    ÇORUM
15    ÜYE                        HASAN GÜLTEKİN         TA9EG     ARTVİN

Muhsin Bozkurt
Genel Sekreter
TA4E

...


Gönderen Yönetim, Salı, 06 Aralık 2011 15:42, Yorumlar(0), Hepsini Oku
AFET 2009

AFET 2009 TATBİKATI

      Milli Güvenlik Kurumu Genel Sekreterliği tarafından desteklenen AFET 2009 tatbikatı haberleşme ile ilgili bölümleri 23-24.12.2009 tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca düzenlenen bu tatbikatın senaryoru Merkez üsttü Kahramanmaraş olan 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmesi şeklinde tasarlanan tatbikata çağrılan tek gönüllü kuruluş olan TRAC verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmiştir.

      Şubemize verilen görev de bölgeye TRAC tarafından kurulan haberleşme sistemleri ile yapılan haberleşmede yaşanabilecek zorluklarda aktarılmaya çalışılan mesajların doğru biçimde iletilmesine dayanmıştır. Bölgede bulunan TA1E ve Kahramanmaraş İl Kriz merkezinde görev yapan TRAC görevlilerinin mesajlarını Ankaraya iletemedikleri durumlarda devreye girilmiştir.


      TRAC Trabzon Şubemizden HF, 2m ve APRS sistemleri üzerinden verilen bu desteğe TA7OM, TA7K, TA7CM ve TB7BL katılmıştır.

TRAC TRABZON ŞUBESİ

...


Gönderen Yönetim, Cuma, 25 Aralık 2009 12:21, Yorumlar(0), Hepsini Oku
DUYURU!

 

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!

Tarih : 05.11.2009 16:54:17
Baslık : AMATÖR TELSİZCİLİK SINAV ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ HAKKINDA
Duyuru : Kuruluşumuzca Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği Resmi Gazetede yayınlamak üzere Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir.Yönetmeliğe göre Sınavlar Kuruluşun belirleyeceği yer ve zamanda yılda iki kez yapılır.Sınavdan en az 30 gün önce Kuruluşun web sayfasında duyurulur.Başvuru yeri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Telsiz İşletme Müdürlüğüdür.Yönetmelik yayınladıktan sonra işlemlere başlanılacaktır
.
...


Gönderen TA7OM, Cuma, 06 Kasım 2009 22:00, Yorumlar(0), Hepsini Oku
Yeni Amatör Telsizcilik Yönetmeliği Yayınlandı

Yeni Amatör Telsizcilik Yönetmeliği Yayınlandı. 

      Birçok yeni uygulama getiren ve birçok eski uygulamanında yürürlükten kaldırıldığı yeni yönetmeliği incelemek için buraya tıklayınız....

Önemli başlıklar içerisinde Tüm Ruhsat İşlemlerinin ve kaldırıldığı bunun yanında 3,500-3800 KHz aralığı ile 40m bandının 7000-7200 aralığına kadar açıldığı, Amatör Telsiz Sistemlerinin izin gerektirmeyen servis yapıldığından Güvenlik Sertifikasının da kaldırıldığını görüyoruz. Amatör Telsizcilik açısından ülkemizde bişr milad syılacak önemli değişimler camiamıza Hayırlı nolsun!!.

...


Gönderen Yönetim, Pazartesi, 20 Temmuz 2009 00:23, Yorumlar(0), Hepsini Oku
6. TA VHF UHF CONTEST

                         TA VHF/ UHF CONTEST

TA VHF/UHF Contest 03.07.2011  Günü GMT:07:00-17:00 saatleri arasında yapılacaktır.   

  

2010 TA VHF UHF Contest Sonucu (Result)


                        

Amaç; Yurt içi VHF ve UHF haberleşme yeteneği ve pratiğini arttırmak olan bu yarışma, yakın ülkelerden de VHF-UHF bandında çalışacak istasyonlarla QSO imkanı verebilmektedir. Yarışma Band ve mod larımız; UHF 70cm ve VHF 2m bandında FM, SSB ve CW olarak çalışılacaktır. 

TA Contest Log Formu

KURALLAR VE PUANLAMA:

Her bant ve modülasyonda ayrı puanlama yapılmaktadır ve karışık toplamda sertifika verilmemektedir.

Her bant ve modülasyonda ayrı olarak yapılan QSO sayıları Her yeni yurt içi ve dışı LOCATOR ile çarpılarak o bant ve modülasyondaki puanı belirler.

Örnek: 2m FM modülasyonlu olarak 30 QSO, 15 LOCATOR ile QSO yapmışsanız, 30 x 15= 450 puan dır ve 2m FM Logunuza yazdığınız toplam QSO’ların en sonuna hesaplayarak; Puanınızı, yeni LOCATOR ve QSO sayıları yazılacaktır. Mükerrer Locatorlar çarpan olarak kabul edilmez. Yani aynı locatordan üç kişiyle QSO yapmışsanız QSO sayınız 3, locatorunuz 1 olarak kabul edilecektir.

İstasyonlar klüp ve kişisel işaretlerle çalışabilirler. Çok operatörle çalışan Klüp İstasyonları; klüp ve kişisel işaretlerle çalışabilirler. Çok operatörle çalışan Klüp istasyonlarının sertifikalarına katılan üyelerin işaretleri eklenmektedir. Katılımcıların karşı istasyona ait LOCATOR bilgilerini mutlaka yapılan QSO'nun yanına yazmaları gerekmektedir. İstasyonlar QTH dışından açık arazide çalışıyorlarsa portable olduklarını belirtirler. Şube klüp işaretiyle çok operatörlü çalışmalarda, E mail ile gönderilen log’a çalışmaya katılan operatörlerin işaretleri log ek bilgi bölümüne eklenmelidir.

Qso sırasında: UTC, Call, RST verme/alma , karşı istasyonun Locatoru, QSO sıra numarası (sizin QSO numaranız-karşı itasyonun QSO numarası ve Locator’u alınacaktır). (RST raporları , Locator ve QSO numaralarının alınması zorunludur.) Sıra numaraları yerli ve yabancı istasyonlara sırayla verilir. 001, 002, 003 gibi. Tek haneden başlamaz. TA dışı istasyonlarada aynı sıra numarasından ilgili no verilecektir. Yabancı istasyonlardan ise sadece TA'lar ile yapılmış olan QSO'ların sıra numarası istenecektir.

Yani: o ana kadar kaçıncı TA istasyonuysanız o sayı istenecektir. Aynı günlerde diğer ülkelerde de yarışmalar olabileceğinden ve ihtimal o ülkelerdeki daha fazla katılımcı sayesinde konuştuğunuz yabancı istasyon çok daha fazla QSO'yu kendi istasyonlarıyle yapmış ve yüksek puan almış olabilir. Bu karışıklığın önlenmesi için TA ile yapılan QSO sayıları sırayla yazılacaktır.

Yabancı istasyonlardan sadece TA conteste katılmaları halinde verecekleri sıra numaraları kayıt edilecektir. Aynı gün komşu ülkelerde ve Avrupada VHF yarışmalar olabilir.
Her band ve modulasyon için ayrı sıra numarası verilecektir. Loglarınızı lütfen karıştırmayın !!! Dolayısıyle çalışacağınız her band ve modulasyon için ayrı log sayfaları hazırlamanızı tavsiye ederiz. Toplamda iki band ( 2m- 70 cm) üç modda ( SSB-CW-FM ) altı ayrı kategoride de çalışma yapılabilecektir.

Burada bulunan bilgiler ve kurallar komşu ülkelerin VHF managerlerine de gönderilerek kurallarımız hatırlatılacaktır. Yarışma 6 Temmuz 2008 Pazar günü (lokal) Yerel saatle 10.00 da başlıyacak ve akşam Yerel 21.00 de sona erecektir. Aynı gün Avrupada bazı ülkelerin yarışmaları olması nedeniyle süre 3 saat uzatılmıştır. 2007 Yılında Yarışmanın son saatlerine doğru ES Açılışı olmuş ve yüzlerce Avrupa istasyonu TA istasyonlarıyle QSO yapabilmiştir. (Hatırlatılır)

ÇALIŞMA FREKANSLARI:

VHF SSB 144.300 MHz.+- 25 KHz.
VHF CW 144.050 MHz. +-25 KHz.
VHF FM 145.500 MHz. (Region 1 mobil çağrı frekansı), 145.525 , 145.550 MHz.

UHF SSB 432,200 MHz.+- 25 KHz
UHF CW 432.050 MHz. +-25 KHz.
UHF FM 433,500 MHz. 433.525 , 433.550 MHz.

Yönetmelik gereği VHF ve UHF Bandlarında:
SSB ve CW max: 400 Watt PEP
FM max: 75 Watt.

2m ve 70cm de SSB CW modunda nokta frekans yada +- 25KHz band genişliğinde çağrı yapılabilmektedir. Yarışmaya katılmayan istasyonlar yarışma nedeniyle katılımcılara öncelik tanımalarını rica ederiz.

TA CONTEST MANAGER

...


Gönderen TA7OM, Çarşamba, 20 May 2009 11:45, Yorumlar(0), Hepsini Oku
2008 TA VHF UHF Contest

2008 TA VHF UHF Yarışması sonuçları.

(2008 TA VHF UHF Contest Results)

http://www.trac.org.tr/modules/FCKeditor/upload/Image/test.jpg

Tüm Katılımcılara TRAC adına Teşekkür ederiz.


 2008 TA VHF UHF Yarışması   VHF  FM     50 Katılım
 Sıralama
Çağrı işareti
 
Puan
 
1
TC3BRS
Bursa TRAC Şubesi
1716
 
2
TB2NRE
Can Erdoğan
1254
 
3
TA3KZ
TRAC M.KemalPaşa Ş.B.
575
 
4
TA3AW
Burak Karatan
504
 
5
TA1CM
Mehmet Çevik
432
 
6
TA7KO
TRAC Ordu Şubesi
270
 
7
TA3KC
TRAC İzmir Şubesi
224
 
8
TB7MPB
Mustafa Güneş
221
 
9
TA5FW
Korhan Büken
160
 
10
TA7KA
TRAC Trabzon Şubesi
150
 
10TA7BBÖmer Yenigün150 
11
TA6KA
TRAC Samsun Şubesi
143
 
12
TB5MEF
Korhan Yazıcıoğlu
135
 
13
TB5AA
Adem Soğukkanlı
117
 
14
TB5CVK
K.Murat Öztürk
112
 
15
TA3KO
TRAC Manisa Şubesi
108
 
16
TA2KF/p
TRAC Eskişehir Şubesi
100
 
16
TA1HZ
T.Aydın Kazancıoğlu
100
 
17
TA9AS
Murat Asal
90
 
18
TA1KB
TRAC İstanbul Şubesi
72
 
19
TA3G ...


Gönderen TA7OM, Pazartesi, 22 Eylül 2008 11:44, Yorumlar(0), Hepsini Oku
TA VHF UHF CONTEST

5. TA VHF UHF CONTEST



6 Temmuz 2008 Pazar günü yapılan yarışma sonuçlarını görmek için tıklayınız

TA VHF UHF YARIŞMA KOMİTESİ

Beşinci TA VHF UHF Yarışması
6 Temmuz 2008 Pazar günü !!!

Bu yıl yapılacak olan TA VHF UHF yarışmamızı
TA7A Sedat Melek arkadaşımızın
anısına ithaf ediyoruz.!


(TRAC TRABZON ŞUBESİ OLARAK BU AÇIKLAMADAN GURUR DUYDUK.. TEŞEKKÜR EDERİZ..)

(TA VHF UHF CONTEST 6 JULY 2008- 07:00-18:00)

Yerel: 10.00 -21.00 Saatleri arası yapılacaktır

Tüm VHF UHF Kullanıcılarına ve uzak mesafe meraklısı arkadaşlara duyurulur.
Aynı gün Bazı avrupa ülkelerinde VHf ve yukarısı yarışmaları yapılacağından
yabancı istasyonlarla QSO yapma ihtimali yüksektir.
Gecen yıl 2007 de yapılan TA yarışmasının son saatlerin doğru Es açılışı olmuş ve
yüzlerce Avrupa istasyonuyle TA istasyonları qso yapabilmişlerdi.

TA VHF UHF Yarışma Komitesi:

Beşinci TA VHF- UHF (Contest) yarışmaya katılacaklara başarılar diliyoruz.

Bu yıl gerçekleştireceğimiz yarışma 6 Temmuz 2008 PAZAR günü yapılacaktır.
Amaç; Yurt içi VHF ve UHF haberleşme yeteneği ve pratiğini arttırmak olan bu yarışma,
yakın ülkelerden de VHF- UHF bandında çalışacak istasyonlarla qso imkanı verebilmektedir.
Yarışma şartları geçen yıl yapılan yarışma ile aynı özellikleri taşımaktadır.
UHF 70cm ve VHF 2m bandında FM,SSB ve CW olarak çalışılabilecektir.

KURALLAR VE PUANLAMA:

Her bant ve modülasyonda ayrı puanlama yapılmaktadır ve karışık toplamda sertifika
verilmemektedir.

Her bant ve modülasyonda ayrı olarak yapılan QSO sayıları Her yeni yurt içi ve dışı LOCATOR
ile çarpılarak o bant ve modülasyondaki puanı belirler.
Örnek: 2m FM modülasyonlu olarak 30 QSO, 15 LOCATOR ile QSO yapmışsanız, 30 x 15= 450 puan
dır ve 2m FM Logunuza yazdığınız toplam QSO’ların en sonuna hesaplayarak; Puanınızı, yeni
LOCATOR ve QSO sayıları yazılacaktır.
Mükerrer Locatorlar çarpan olarak kabul edilmez.
Yani aynı locatordan üç kişiyle qso yapmışsanız qso sayınız 3, locatorunuz 1 olarak kabul edilecektir.

İstasyonlar klüp ve kişisel işaretlerle çalışabilirler.
Çok operatörle çalışan Klüp İstasyonları; klüp ve kişisel işaretlerle çalışabilirler. Çok operatörle çalışan Klüp
istasyonlarının sertifikalarına katılan üyelerin işaretleri eklenmektedir.
Katılımcıların karşı istasyona ait LOCATOR bilgilerini mutlaka yapılan qso nun yanına
yazmaları gerekmektedir. İstasyonlar QTH dışından açık arazide çalışıyorlarsa
portable olduklarını belirtirler.
Şube klüp işaretiyle çok operatörlü çalışmalarda, E mail ile gönderilen log’a çalışmaya
katılan operatörlerin işaretleri log ek bilgi bölümüne eklenmelidir.
Qso sırasında:
UTC, Call, RST verme/alma , karşı istasyonun Locatoru,QSO sıra numarası
(sizin qso numaranız-karşı itasyonun qso numarası ve Locator’u alınacaktır).
(RST raporları ,Locator ve Qso numaralarının alınması zorunludur)
Sıra numaraları yerli ve yabancı istasyonlara sırayla verilir.001,002,003 gibi.
Tek haneden başlamaz.TA dışı istasyonlarada aynı sıra numarasından ilgili no verilecektir.
Yabancı istasyonlardan ise sadece TA lar la yapılmış olduğu qso ların sıra numarası
istenecektir.
Yani: o ana kadar kaçıncı TA istasyonuysanız o sayı istenecektir.
Aynı günlerde diğer ülkelerde de yarışmalar olabileceğinden ve ihtimal o ülkelerdeki daha
fazla katılımcı sayesinde konuştuğunuz yabancı istasyon çok daha fazla qso yu kendi
istasyonlarıyle yapmış ve yüksek puan almış olabilir.Bu karışıklığın önlenmesi için TA ile
yapılan qso sayıları sırayla yazılacaktır.

Yabancı istasyonlardan sadece TA conteste katılmaları halinde verecekleri sıra numaraları kayıt edilecektir.
Aynı gün komşu ülkelerde ve Avrupada VHF yarışmaları mevcuttur.

Her band ve modulasyon için ayrı sıra numarası verilecektir. Loglarınızı lütfen karıştırmayın !!!
Dolayısıyle çalışacağınız her band ve modulasyon için ayrı log sayfaları hazırlamanızı tavsiye ederiz.
Toplamda iki band ( 2m- 70 cm) üç mode ( SSB-CW-FM ) altı ayrı kategoride de çalışma yapılabilecektir.

Burada bulunan bilgiler ve kurallar komşu ülkelerin VHF managerlerine de gönderilerek
kurallarımız hatırlatılacaktır.
Yarışma 6-Temmuz-2008 Pazar günü (lokal) Yerel saatle 10.00 da başlıyacak ve
akşam Yerel 21.00 de sona erecektir.
Aynı gün Avrupada bazı ülkelerin yarışmaları olması nedeniyle süre 3 saat uzatılmıştır.
Geçen yıl(2007) Yarışmanın son saatlerine doğru Es Açılışı olmuş ve yüzlerce Avrupa istasyonu
TA istasyonlarıyle qso yapabilmiştir.(Hatırlatılır)

ÇALIŞMA FREKANSLARI

VHF SSB 144.300 MHz.+- 25 KHz.
VHF CW 144.050 MHz. +-25 KHz.
VHF FM 145.500 MHz. (Region 1 mobil çağrı frekansı), 145.525 , 145.550 MHz.


UHF SSB 432,200 MHz.+- 25 KHz
UHF CW 432.050 MHz. +-25 KHz.
UHF FM 433,500 MHz. 433.525 , 433.550 MHz.

Yönetmelik gereği VHF ve UHF Bandlarında:
SSB ve CW max: 400Watt PEP
FM max: 75 Watt

2m ve 70cm de SSB CW modunda nokta frekans yada +- 25KHz band genişliğinde çağrı yapılabilmektedir.
Yarışmaya katılmayan istasyonlar yarışma nedeniyle katılımcılara öncelik tanımalarını rica
ederiz.

Bazı Propagasyon bilgileri:
Yarışmada yer dalgası ile gözün gördüğ ...


Gönderen TA7OM, Pazar, 11 May 2008 23:09, Yorumlar(0), Hepsini Oku
TA VHF UHF YARIŞMASI SONUÇLANDI

TA VHF/UHF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Yarışmaya katılanların üçte ikisi TRAC Trabzon Şubesi üyeleri.

Şube olarak katılan herkese teşekkür ediyoruz.

2 Metre FM
 
2 Metre SSB
 
Çağrı işareti
Puan
Sıralama
 
Çağrı işareti
Puan
Sıralama
TB3CUC/P
625
1
 
TA2K/P
840
1
TA3DP/P
598
2
 
TA7OM
400
2
TA1HZ/P
360
3
 
TA7AO
289
3
TA3KZ/P
340
4
 
TA7A
256
4
TA3KF/P
288
5
 
TA7N
156
5
TA2K/P
221
6
 
TA3DP/P
100
6
TA1KB
210
7
 
TA1HZ/P
90
7
TB1CSX
182
8
 
TA2KF/P
30
8
TA7OM
144
9
 
TA1E/o
16
9
TA3CGE
121
10
 
TB7MHF
9
10
TA7A
90
11
 
UT5CJW
9
10
TA7AO
72
12
 
TA3EV
1
11
TA7N
49
13
    
TB7CYT
49
13
 
2Metre CW
  
TB7CYS
49
13
 
TA2K
12
1
TB7CVX


Gönderen TA7OM, Salı, 02 Ekim 2007 12:42, Yorumlar(0), Hepsini Oku


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
 

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it
Bu safya 0.01376 saniyede 27 sorguyla oluşturuldu Design:TRAC TRABZON